Angstklachten

De angstgroep bestaat enerzijds uit psycho-educatie over angst en anderzijds uit therapeutische technieken om met de angst te leren omgaan. De reeks bestaat uit 8 sessies van telkens een uur.   In iedere sessie wordt er een stuk informatie meegegeven rond angst.  Dit gaat o.a. over de oorzaken van angst, over hoe een angststoornis hardnekkig kan blijven voortbestaan, enz..  Naast het onderdeel informatie, is er in iedere sessie ook een meer praktisch onderdeel, waar de deelnemers een gezonde manier aanleren om met angst om te gaan.  Het doel hiervan is dat men op termijn kan merken dat men zijn of haar angstprobleem ook kan beïnvloeden en dat men er zelfs in slaagt om de angst te laten afnemen. 

In elke sessie is er ook de gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met de andere deelnemers aan de psycho-educatie en zo van mekaar te leren.

De groep wordt telkens georganiseerd zodra er voldoende kandidaten zijn. Zowel ambulante patiënten als patiënten die opgenomen zijn of dagtherapie volgen kunnen deelnemen. Aan de inschrijving gaat een kennismakingsgesprek vooraf waarbij meer uitleg wordt gegeven en plaats wordt gemaakt voor eigen verwachtingen. Mensen kunnen zich op elk moment inschrijven, komen dan op een lijst en worden uitgenodigd zodra de groep start.

Deelname aan de reeks kost 120 euro voor ambulante patiënten (voor opgenomen patiënten is dit begrepen in de ligdagprijs).

Contactpersoon: Tania Jacobs, klinisch psycholoog en gedragstherapeut, 013/380511 of  tania.jacobs@sad.be

Hoe maakt u een afspraak voor een therapiesessie?